پخش زنده
English عربي
4401
-
الف
+

چنگیز جلیلوند درگذشت

چنگیز جلیلوند مدیر دوبلاژ و دوبلور باسابقه سینما و تلویزیون ایران از دنیا رفت.

چنگیز جلیلوند مدیر دوبلاژ و دوبلور باسابقه سینما و تلویزیون ایران از دنیا رفت.

به گزارش آی‌فیلم، چنگیز جلیلوند مدیر دوبلاژ و دوبلور باسابقه سینما و تلویزیون ایران ساعتی پیش به دلیل ابتدا به بیماری کرونا دار فانی را وداع گفت.

عباس یاری نویسنده و منتقد سینما و از دوستان نزدیک این هنرمند که در صفحه اینستاگرام خود این خبر را اعلام کرده بود.

این هنرمند که به دلیل شدت یافتن بیماری کرونا در بیمارستان بستری بود امروز یکشنبه دوم آذرماه به دیار باقی شتافت.

شبکه آی‌فیلم درگذشت این دوبلور و بازیگر پیشکسوت را به خانواده و جامعه هنری تسلیت می‌گوید.

بیوگرافی چنگیز جلیلوند

مرحوم چنگیز جلیلوند دوبلور، مدیر دوبلاژ و بازیگر سینما سال 1315 در شیراز متولد شد. او از سال 1336 فعالیت هنری‌اش را با تئاتر آغاز کرد. او در سال 1338 فعالیت در عرصه‌ی دوبله را آغاز کرد و تاکنون به جای شخصیت‌های متعددی در فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی و خارجی صحبت کرده بود.

او در چند مجموعه تلویزیونی و فیلم سینمایی نیز بازی کرده بود. صدای او قابلیت گویندگی به جای شخصیت‌های خشن سینمایی را فراهم کرده است. جلیلوند در گویندگی‌هایش قابلیت تیپ سازی را دارد و می‌تواند صداهای مختلفی به وجود آورد. او به جای بازیگران مشهور خارجی و داخلی بسیاری گویندگی کرده است.

از جمله شخصیت هایی که چنگیز جلیلوند به جای آن‌ها صحبت کرده است می‌توان به پل نیومن، ریچارد برتون، سلمان خان، لیام نیسون، دواین جانسون و کرت راسل اشاره کرد.

این هنرمند پیشکسوت عرصه دوبله با اشاره به ماجرای شناشنامه جنجالی خود گفته بود: متولد سال ۱۳۱۹ در شیراز هستم. در زمان‌های قدیم چندین‌بار شناسنامه‌ام را گم کردم و هر دفعه برای شناسنامه جدید، اتفاق جدیدی هم برای تاریخ تولد و نام‌خانوادگی‌ام می‌افتاد. یک‌بار که شناسنامه‌ام دزدیده شد، در شناسنامه جدیدم زدند «جلیلوند رضایی» متولد ۱۳۱۴ که این هم عجیب بود. بعد پدرم دوباره تقاضای المثنی کرد که «رضایی» را برداشتند، ولی این‌بار زدند «جلیله‌وند» و دوباره طی یک اتفاق شناسنامه‌ها گم شد و بار دیگر پدرم تقاضای شناسنامه کرد و این‌بار زدند «حلیلوند» و وقتی دوباره اعتراض کردیم گفتند که خودتان یک نقطه زیرش بگذارید! تا اینکه در نهایت در آخرین سری شناسنامه‌ای که گرفتیم هم نام‌خانوادگی‌مان را درست زدند و هم تاریخ تولد را!

وی همچنین اظهار کرد: زمانی‌که وارد کارهای هنری و دوبله شدم خیلی از سوی خانواده حمایت نشدم؛ هرچند خودم هم دوست داشتم روی پایم بایستم و به خانواده متکی نباشم. درس‌ها و نمراتم خوب بود، ولی با این حال خیلی دوست نداشتم درس بخوانم. در این بین عاشق تاریخ و جغرافیا بودم و حتی دوست داشتم دبیر تاریخ یا جغرافیا شوم چراکه به‌شدت در جغرافی و نقشه‌شناسی مهارت دارم. 

تا سال دوم دانشکده علوم هم در همین رشته ادامه تحصیل دادم، ولی وقتی وارد دوبله شدم، دیگر فرصت نشد و غرق دوبله شدم و رل‌های بسیار بزرگی به من داده شد و مجبور شدم در آن زمان، تحصیل را کنار بگذارم؛ البته من بعد‌ها تحصیلاتم را در رشته مدیریت بازرگانی در زمینه هتلداری و رستوران‌داری ادامه دادم و حتی بعد از بازگشت به ایران تصمیم داشتم که در این زمینه نیز فعالیت داشته باشم، ولی نشد!

جلیلوند درباره مثبت اندیش بودن خود نیز چنین گفته است: از همان دوران جوانی آدم مثبتی بودم. حسادت را لمس نکردم و نمی‌دانم حسادت چیست؛ همچنین رقابت را حس نکردم و هرگز رقیب کسی نشدم. سخن‌چین نبودم و پشت سر هیچ‌کسی حرف نزدم. از نظر من صفات بد وجود ندارد و همیشه سعی کرده‌ام از صفات بد دوری کنم و این‌طوری سالم زندگی کردم، تفریح می‌کنم و هرکاری که دیگران انجام می‌دهند را من هم انجام می‌دهم، ولی هرگز در کاری افراط و تفریط نکرده و نمی‌کنم.

به هیچ‌کس حسادت مالی، شغلی و کاری ندارم. همیشه خنده‌رو هستم و غصه را از خودم دور می‌کنم؛ حتی کسانی که پشت‌سر من حرف می‌زنند را دوست دارم و خودم را درگیر این مسائل نمی‌کنم. خیلی راحت، صاف و ساده زندگی می‌کنم. رفاقت‌هایم سر جای خودش هست، زندگی‌ام سر جای خودش و سعی می‌کنم که زندگی سالمی داشته باشم و آرامشم را همیشه حفظ کنم. 

بیشتر بخوانید:

دوبلور پیشکسوت به «سلمان فارسی» پیوست+عکس

ه خ / س م

نظر شما
ارسال نظر